Chicken Nuggets

OK. Ni vet den där restaurangen men gula bågar? Just den ja. Som tillfredsställer barnfamiljer lika väl som de som är lite dagen efter. De serverar något som de kallar ”chicken nuggets”. Jag tänker inte gå in på vad en sådan ”nugget” innehåller, det kan ni säkert googla fram själva. Men, jag tänker hävda att det inte är speciellt nyttigt eller näringsrikt. Och så smakar de skit.
Därför brukar jag göra den här varianten hemma istället. Även mina nuggets funkar finfint på barnkalaset eller efter kalaset om ni förstår vad jag menar?

Ingredienser, 4 personer
2-3 stora kycklingfiléer. Ca 400 gr.
2 ägg
Panko (asiatiskt ströbröd)
Vetemjöl (blandat med salt och lite svartpeppar)
Salt & Peppar
Olja (att fritera i)

Gör så här:
Skiva kycklingen rakt över fibrerna. OBS! Inte på längden, det blir dösegt! Har du en fritös så häll i oljan och vrid tempen till 170 grader. Annars funkar en kastrull. Kolla då temperaturen med en digitaltermometer. Eller testa med en bit ljust bröd. Om brödet blir gyllenbrunt på ca. 2 minuter är det lagom varmt.
Knäck äggen i en skål och vispa med lite vatten. Häll upp mjölblandningen och pankon på två separata fat och ha ett tredje fat redo för de färdigpanerade kycklingbitarna.
Dubbelpanera kycklingen så här; vänd först kycklingbitarna i mjölblandningen, doppa därefter i ägget och vänd till sist i ströbrödet. Jag brukar använda panko eftersom det blir knaprigare, men vanligt ströbröd funkar också.
Fritera sedan kycklingen i den heta oljan. Det går ganska snabbt så var försiktig så var försiktig.

Lägg upp på fat och servera till exempel med en ceasarsallad och aioli.