Glassgården i Håle

Mellan Grästorp och Lidköping passerar man en skylt som indikerar att det finns en gårdsbutik som har egentillverkad glass. Det tyckte jag lät spännande så jag bestämde jag mig för att svänga in och kolla läget. Gårdsbutiken visade sig vara Glassgården i Håle.

2009 tyckte äggproducenten Märit ”Mäjen” Andersson att det var dags att expandera och utveckla verksamheten. Med hjälp av sin dotter, tillika konditor Elin, så började hon tillverka glass. Fem år senare står där ett fint litet café med uteservering och en välfylld butik. Numera erbjuder de även bakverk som maränger, småkakor och knäckebröd samt allehanda godsaker från närliggande producenter. Jag köpte till exempel vetemjöl och rågsikt från Tuns El. Kvarn och två olika knäckebröd.

Efter att ha avnjutit två kulor glass (vanilj och jordgubbe) så rattar jag bilen söderut igen. Mäjens vänliga bemötande och Elins goda glass har fått mig på gott humör och plötsligt känns vägen inte lika lång.

Glassgården i Håle
Stommen Håle, Grästorp
Telefon: 0514 320 30
Mobil: 070 385 73 38
Glassgårdens hemsida