Picklad rödlök

Jag gillar att lägga in saker. Det känns… old school! Den här inlagda rödlöken är egentligen inte ”picklad”. Pickles görs med vinäger och mindre socker. Men, det skiter jag i. Jag kallar den picklad ändå. God är den iallafall och passar till grillat eller barbecue. Väl bekomme.

Ingredienser:
400 gr rödlök
300 ml vatten
200 gr strösocker
100 ml ättika (12%)
100 ml olivolja
20 gr salt
10 gr dillfrön
10 gr korianderfrön
10 korn svartpeppar
10 korn vitpeppar

Gör så här:
Börja med 1-2-3-lagen. Sjud upp vatten, socker, salt och ättika tills salt och socker är helt upplöst. Medan lagen svalnar skär du löken i så tunna skivor som möjligt. Använd en mandolin så går det snabbare. Om du har en alltså. Lägg i bunke och häll över den ljumma lagen. Tillsätt kryddor, olja och rör om. Lägg över i en steril glasburk med tätslutande lock och ställ i kylen. Låt stå i minst 12 timmar, helst det dubbla.

Håller ca. två veckor i kylskåp.